Със символична първа копка бе даден старт на изграждането на нов помощен корпус към лекоатлетическата зала на стадион "Локомотив" в Пловдив. На церемонията присъстваха заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев, заместник-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков, районният кмет на "Тракия" Костадин Димитров и шефът на СКЛА "Локомотив" Атанас Атанасов. 

Входът на новата зала е от страната на бул. „Цветан Лазаров“, на гърба на стадиона, точно срещу параклиса. Новият корпус включва съблекални и силова зала. Инвестицията за изграждането му е на стойност около 180 000 лева, които са осигурени от бюджета на Община Пловдив, като ангажиментът бе поет още от предишната местна управа.

"146 хиляди лева без ДДС струва изграждането на помощното звено, а срокът за реализирането му е 240 дни. Надяваме се в рамките на тази година да го завършим този проект и да има достатъчно добри усилия за спорт. Това е един дълго чакан проект от клуба по лека атлетика "Локомотив" с огромната подкрепа на министър Красен Кралев и Министерството на младежта и спорта", псоочи зам.-кметът Георги Титюков. 

Припомняме, че с проект за над 500 000 лева към Спортното министерство огромната зала бе основно ремонтирана и обновена. Беше изграден нов покрив и таван, дограма, изолация и нова настилка. В залата се готвят атлетите на СКЛА "Локомотив", сред които завоювалата 4-то място на световното през 2015 година Габриела Петрова. 

"Благодаря на общината за това, че след доста забавяне и перипетии накрая съумяха да намерят сили да направим това, от което имат нужда нашите атлети. От години има необходимост за изграждане на силова зала, съблекални, санитарни възли и всичко, от което една съвременна зала включва. Благодаря на районния кмет, че взе присърце тази идея. Исках отдавна това нещо да се случи и на това място да построи тази красива сграда. От името на клуба ни се ангажираме успехите да бъдат занапред по-големи и да увеличим успешните си състезатели", подчерта Атанас Атанасов, шеф на клуба и личен треньор на Габриела.

Кметът на район "Тракия" Костадин Димитров изрази удовлетворение, че в район "Тракия" продължава развитието на спортната инфраструктура. 

"Помня, преди години, че прерязахме лентата на този булевард, на който обекта ще се изгражда. Това е част от Тракия, сега вече имаме много спортни лица и се стараем да помагаме с каквото можем", допълни Димитров.