Скандалите със стадион „Векта” продължават, като спорът за ползване на базата вече има и трета страна. Тази сутрин трябваше да се проведе тренировката на децата от ФК „Векта”, но родителите завариха заключен стадион . На него има нова охрана, която недопуска никого от ФК „Векта”.

Пред входа са близо 50 деца с родителите си, както и собственикът на клуба Петър Никленов.  Родителите не могат да си обяснят как вече ползвателите на стадиона са други. Пред тях бе показан документ за платен наем от Спартак Пловдив.

"Топките, екипите и цялото имущество ни е заключено без да знаем", възмущават се родителите.  

От Спартак Пловдив заявиха в позиция до медиите, че от днес ще влязат във владение на бившия стадион Работнически.

„ Спартак Пловдив е законният наемател на комплекса, като за това има всички необходими документи и е заплатил необходимия наем в Община Пловдив. Ръководството на Спартак реши да направи жест към децата на Векта и ги остави да тренират в комплекса до неделя. Това обаче в никакъв случай не означава, че Спартак не е влязъл в комплекса.

От понеделник всички гарнитури на Спартак ще тренират на новата си база. Футболен клуб Спартак няма да влиза в полемика с когото и да било. Ръководството работи само по законов ред и спазвайки всички свои задължения, ще отстоява своите права”, пише в позицията.

Припомняме, че сагата със стадион „Векта” се въртя повече от 3 години в съдилищата, като Община Пловдив спечели на всички инстанции. Въпреки това опитите й да влезе във владение на имота удряха на камък. В крайна сметка стадионът бе даден на Спартак Пловдив по Закона за спорта срещу месечен наем.

**ОБНОВЕНА

След близо едночасови шумни скандали в крайна сметка децата от ФК „Векта” бяха допуснати от охраната на спортната база, за да проведат днешната си тренировка. 

Атмосфера от избухналия скандал, вижте във видеоматерила на ТРАФИК ТВ: