Официално беше открита новата зала „Арена Бургас“. Залата е най-голямата в Бургас и е многофункционална. Залата ще може да приема и състезания по лека атлетика. 

На официалната церемония присъстваха президентът Румен Радев, министърът на младежта и спорта Весела Лечева, министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, кметът на Бургас Димитър Николов и други.

„За мен е удоволствие да бъдем заедно, за да открием най-модерното спортно съоръжение в България. Бургас заслужава и отдавна чака тази зала“, заяви президентът Румен Радев на церемонията, като определи съоръжението за „огромен успех за бъдещето на Бургас“.

Весела Лечева пък изрази надежда за развитието на баскетбола у нас: „Убедена съм, че можем да имаме още един Александър Везенков, обявен за най-добър баскетболист в Европа.“

В момента се играе и първото спортно събитие в новата зала. Местният Черноморец е домакин на Рилски спортист в трети двубой от полуфиналите в НВЛ. Серията до момента е 1:1 победи. Играе се до 3 победи от 5 мача.

Снимка: bgbasket.com