Шампионът на България Марица (Пловдив) ще изиграе първото си домакинство този сезон в Шампионската лига. Маричанки приемат един от най-добрите отбори в света  турския гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) в зала "Колодрума" на 20 декември (вторник), от 18:00 ч. 

Жълто-сините са в група Е на Шампионската лига с Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул), полския Група Азоти Хемик (Полице) и румънския КСМ Букурещ (Букурещ).

Туркините са водени от една от най-добрите волейболистки в света Тияна Бошкович, който през тази година стана световен шампион със Сърбия и беше избрана за МVP на Мондиала. Турският гранд разчита и на още от най-известните волейболистки като сръбкинята Майа Огненович, хърватката Саманта Фабрис, турските националки Ханде Баладин, Симге Шебнем Акьоз, Салиха Шахин, Елиф Шахин и рускинята Ирина Воронкова.

За втори път Еджзаджъбашъ ще гостува в Пловдив на Марица. През сезон 2016-2017 туркините гостуваха на маричанки в среща от квалификациите за влизане в групите на Шампионска лига. Турският гранд записа две победи и се класира за следващата фаза.

В последния си мач в Шампионска лига маричанки загубиха с 0:3 гостуването си на Хемик в Полша. Еджзаджъбашъ се справи у дома срещу КСМ Букурещ.

Преди двубоя маричанки победиха Марица 2022 (Пловдив) в четвъртфиналите на Купа България и се класираха за финалната четворка. Еджзаджъбашъ пристигна в Пловдив директно от Световното клубно първенство в Анталия. Там тимът спечели мача за бронза срещу бразилския Гердау Минас и днес в Пловдив ще гостува третият най-добър отбор в света.

В класирането в българското първенството Марица е лидер без поражение и загубен гейм и с общо 21 точки, а Еджзаджъбашъ също е лидер в турския елит с 30 точки без загуба и със само един загубен гейм.

"Жълто-сините" участват в Шампионска лига, след като спечелиха за осми пореден път шампионската титла в България, а турският гранд завърши трети през изминалия сезон в Султанската лига.

Марица играе за четвърти път групите на Шампионската лига срещу турски тим.

Двубоят ще бъде под номер 54 за Марица в европейските клубни турнири.

Срещата ще бъде излъчена на живо по Max Sport 1, както и онлайн по EuroVolleyTV.