Днес светът си казва сбогом с една легенда. Едва 60-годишен, великанът Диего Марадона почина от инфарт в дома си. Стотици спортисти, политици и фенове на футбола скърбят за загубата, а в родната му Аржентина бе обявен национален траур. 

Марадона бе обявен за един от двамата най-велики футболисти на 20 век.  През 21-годишната си кариера като футболист играе за Архентинос Хуниорс, Бока Хуниорс (два пъти), Барселона, Наполи, Севиля и Нюелс Олд Бойс.

В клубната си кариера записва 491 мача, в които отбелязва 259 гола. Участва на четири световни първенства от 1982 до 1994, като през 1990 година става световен вицешампион, а през 1986 – шампион. Именно в този мач той се изправя срещу легендата на българския футбол Аян Садъков. По време на Световното първенство по футбол в Мексико той играе много силно в опазването на Марадона, който се превръща в звездата на мондиала. Въпреки че националният ни отбор претърпява загуба, Садъков е обявен е за най-добре представилия се български футболист на шампионата.

Той е един от най-добрите футболисти на България, оставил трайна следа в националния отбор. И единственият футболист, който, въпреки че отборът му се състезава за няколко сезона в Б група, е несменяем титуляр в националния отбор. На бенефиса си през 1984 г. Христо Бонев му предава черно-бялата фланелка с номер 8 и го обявява за свой наследник. 

Снимки от далечната 1986 година се разпространиха в социалните мрежи тази вечер, часове след верстта за кончината на Марадона. Аян Садъков завърши жизнения си път на 1 юли 2017 година. В сърцата на феновете, близките и сънародниците си обаче той ще живее вечно. 

Поклон, великани!