Световният номер 1 в тениса Новак Джокович беше дисквалифициран от Ю Ес Оупън в мача срещу испанеца Пабло Кареньо Буста, изнервен от играта си той изпрати топка в дъното на корта. За нещастие топката уцели в гърлото една от съдийките. Това определено беше един от най-шокиращите моменти в света на тениса.

Ще Ви запознаем с по-известните дисквалификации в тениса. Това не е често срещано в спорта, който е един от най-джентълменските, но все пак има около 15 дисквалификации.

През 1990г. известният с бурния си нрав американецът Джон Макенроу известен и като "лошото момче" на тениса е дисквалифициран от първия турнир от Големия шлем Аустрелиън оупън в мач срещу шведа Микаел Пернфорс. Заради псувни и чупене на ракетата и след серия от три поредни нарушения на кодекса Макенроу е дисквалифициран. Мачът приключва при резултат 6:1, 4:6, 7:5, 2:4 и Микаел Пернфорс продължава напред в турнира.

В 1995г. на Уимбълдън англичанинът Тим Хенмън играе мач на двойки и бесен след загубена точка удря с топка едно от момичетата, които подават топките и е дисквалифициран.

През 2007г. рускинята Анастасия Родионова е дисквалифицирана по време на мача срещу Анжелик Кербер изстрелва три топки към публиката, която подкрепя Кербер. Рускинята отрича да го е направила нарочно.

На турнира Куинс в Лондон през 2012-та година аржентинецът Давид Налбандиян е дисквалифициран, след като губи гейм, той удря рекламно пано, което се намира точно до съдия на линията. Съдията получава удар, а неговият крак е разкървавен.

През 2017-та година канадецът Денис Шаповалов е дисквалифициран в мач от Купа Дейвис срещу Великобритания. Той губи гейм и е пробит. В пристъп на ярост Шаповалов праща топка към публиката, тя обаче удря съдията на стола, който е ударен в окото. Канадецът е дисквалифициран след тази случка.

Последният случай на дисквалификация в тениса преди Новак Джокович беше през миналата година. Тогава на турнира в Рим Ник Кириос, който е известен като най-невъздържания тенисист в момента получи точка наказание за ругатни. Бесен от това Кириос хвърля стол на корта и е дисквалифициран.

Има и други дисквалификации, които са основно заради нецензурни реплики. Въпреки, че носи славата на най-аристократичният спорт в тениса понякога се получават и до доста грозни сцени, които принуждават съдиите за дисквалификация.