Фенклубът на Локомотив подема поредната си благородна инициатива. Черно-белите запалянковци ще представят две локации в града, на които ще бъдат изградени спортни площадки. Те заявиха, че липсата на подобни съоръжения, на които децата и възрастните след работно време да могат да спортуват, е голям проблем в града. Когато се стъмни училищните дворове и местата за спортуване не могат да се използват, поради липсата на осветление.

"Това, което може да се направи е на два училищни двора да оразмерим игрищата, да се сложат мрежи, ще изградим осветление с таймер, което да се изключва в 21:45 часа. Така в няколко двора ще има възможност хора, които късно приключват работа да изведат децата си и да спортуват заедно в по-късните часове на деня", разказа Николай Спасов от фенклуба на черно-белите.

Предвижда се спортните съоръжения да бъдат изградени с видеонаблюдение. А родителите, които са си у дома ще могат от компютър или мобилно устройство да се включват в системата и да така да видят в реално време какво се случва на площадката. За по-голяма сигурност ще бъде направен и график на служителите на Общинска охрана и на органите на реда, които ще патрулират в района, за да наблюдават спортуващите.