Вторият отбор на Локомотив Пловдив разгроми Гигант (Съединение) с 4:0 в мач от предпоследния кръг на Трета лига Югоизточна група, който се игра на централния терен на "Лаута".

Възпитаниците на треньора Христо Златински доминираха през цялото време и заслужено се поздравиха с успех. Резултатът откри Кръстьо Банев в 5-ата минута. В 30-ата минута "черно-белите" удвоиха своята преднина. Кръстьо Банев напредна и стреля, а играч на гостите си отбеляза автогол за 2:0.

В 70-ата минута Локомотив стигна до дузпа. Банев бе фаулиран в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Потърпевшият играч застана зад топката и реализира за 3:0. Малко след това Аксел Велев реализира за крайното 4:0.

Пет минути преди края нервите взеха връх, като Виан Станков от Локомотив и Райко Алов от гостите бяха изгонени с директен червен картон.

Локомотив II е на 11-о място в класирането с актив от 47 точки. Черно-белите не могат да завършат по-напред, а на 2 точки зад тях е отборът на Асеновец. В последния кръг двата тима се изправят един срещу друг на стадион "Шипка" в Асеновград.