Пловдивският Локомотив изпраща една невероятна 2019 година - спечели Купата на България, направи отлични мачове в Лига Европа, има най-резултатното нападение през новия сезон до момента и зимува на 3-то място в класирането след Лудогорец и Левски. Президентът на черно-белите Христо Крушарски не остана по-назад. Босът на тима от Лаута е безспорен шампион по лафове, слагайки в малкия си джоб признати корифеи в словесното майсторство като Венци Стефанов и Димитър Пенев. С което показа, че успехите на терена са неделима част от патентованото му чувство за хумор. Наред с това, че стегна черно-белите редици, босът на Локо изрече най-култовите лафове през 2019 година.

Увертюрата бе през април, когато Крушарски разигра невиждано шоу преди мача със Славия, завършил 2:2 в София. Той се появи на терена по съдийски екип и заяви, че иска да свири двубоя. Босът на "смърфовете" добави, че целта му е да "напомпа" футболистите си за финала в турнира за Купата на България. След това седна в официалната ложа до боса на домакините Венцеслав Стефанов, като продължи да носи съдийската фланелка.

А ето го и Христо Крушарски в действие:

Резултатът е добър, но по-важна е играта. Ето това искат да виждат феновете. Ако има лежерна игра - защо да идват да гледат заспали чувства?!

След победата срещу Септември с 4:0 за Купата на България

Достатъчно говорих. Купата е наша. Щастието е огромно, да са живи здрави момчетата да вземат ШЛ. Аз казах, че ако паднем няма да си тръгнем. Случи се най-приятното - бихме ги с добра игра, за каквато да говоря. Гледайте и ще видите. Аз съм се захващал с две работи и съм ги довършил до край. Футболът се превърна в нещо невероятно. Той ми носи радост, щастие и нов живот. Тази победа дойде след една редовна наша игра и много сериозно отношение на финала на момчетата. Те се надъхаха повече, отколкото аз ги надъхах преди мача. Заслугата е тяхна. Такъв празник не се е случвал скоро на български стадион. Оттук нататък Локомотивът върви към Европа. Ще имаме добри успехи и там.

След победата с 1:0 срещу Ботев на финала за Купата на България

Манчестър Юн няма шанс срещу Локо, ако двата отбора се паднат един срещу друг в Лига Европа. Помните какво направи ЦСКА с Ливърпул и Нотингам, толкова сме непредвидими, че ще ги шашнем. Дъщеря ми е зачената на мача на ЦСКА с Нотингам. Пари за Меси и Роналдо няма, но за техни приближени – има. Други хора мислят за селекцията, аз съм от страната на булката.

На първата тренировка на Локо през лятото

Аз съм готов винаги за бой, така че мен няма какво да ме изненада. Разузнаването работи, ние сме от КГБ, така че задръжки нямаме. Момчетата се готвят за победи. Ние никога не се предаваме.

След жребия за Лига Европа, изправил Локо срещу Спартак Търнава или Радник Биелина

Готвим нападение с комари срещу Спартак. Ще ги пуснем пред тяхната врата и ще им разкажем играта.

Преди мача със Спартак Търнава в Лига Европа

Стига с тия пари! Парите ще отидат в моя джоб, ще ги вложа в моята красота, а не във футболисти.

След загубата от Страсбург с 0:1 на Лаута в Лига Европа

Хареса ли ви на вас мачът? Щом е дал съдията, значи има дузпа. Днес беше малка разходка до София и обратно. Ние се разхождахме на терена. Аз съм си тук, в София. Ако този мач днес беше възход, аз съм Ален Делон. Гледайте реално на нещата. Не ми харесва такава игра. Не може един път да си горе, един път да си долу. Днес не ми хареса играта на Димитър Илиев. Днес излязоха по-лежерно и бяха дошли на балет, а не на футбол.

След равенството 1:1 със Славия в Овча Купел през ноември

Стига с тези финанси, Локомотив играе без пари. Моят джоб е тънък.

Преди дербито с Левски през декември

И ОЩЕ:

Не може щабът на Бруно Акрапович да е по-голям от на Манчестър Сити. Искаше анализатор - окей. Ванчо Траянов сега е в щаба. Или ще вършат това, за което са дошли, или - у лево. Нямам нужда от хора, които да ми дават акъл. Имам нужда от пари. За четири години се вижда, че пътят е правилен. Ако живея така още десет години, мога да докарам Локомотив до нивото на Манчестър Сити.

Дадоха ми списък от 20 футболисти, но тези играчи няма да ги пусна дори да играят в Говедарци. От много години сме приятели с Чавдар Цветков. Има едно качество. Притежава поглед към футбола. Като види човек, може да каже дали става, или не става. Понякога му пречи, че се запъва като магаре на мост. Нито един човек не е седнал с мен да изпие една ракия, за да ми каже, че съм пияница. Да те псуват на майка, е толкова грозно, че няма накъде.

Редът в Локомотив е ясен и точен. Който не върши работа, порталът е широко отворен и лети като от Байконур.

В България феърплеят го няма. Ако се съберем и сме единни, няма да има тези проблеми. Вчера във Враца: "Купил си мача". Аз нямам пари да се усмихна, ще купя мач. Ако имам излишни пари, ще ги давам за глупости ли? Това няма как да стане. Беше ми трудно, докато изчистя името Локомотив и черно тото. Виждали ли сте черно тото? Аз такова животно не съм виждал.

Стивън Езе има един мениджър, както всички пияници, които им мътят главите. Има трима-четирима, които се обаждат. Казват ми да им дам Езе, но без пари. Имал за него добра оферта, ама за без пари. Момчетата не са виновни. Толкова им е акълът. Питах Езе: "Кой има оферта за теб, защото не можеше да спираш топката, като дойде в Локомотив.“ Той в краката беше... И сега е дърво, но е по-малко дърво.