Световното първенство по футбол в Катар определено ще остане в историята с много рекорди, които бяха подобрени.

Ето част от най-интересните рекорди на Мондиала: 

- Това е най-резултатното Световно първенство в цялата история с общо 172 вкарани попадения.

- Лионел Меси стана играчът с най-много мачове на Световно първенство. Звездата на Аржентина вече има 26 двубоя на световни финали и мина немеца Лотар Матеус, който беше с 26. 

- Кристиано Роналдо се превърна в първия играч, който се е разписвал на пет поредни Мондиала. 

- Меси, Роналдо и Андрес Гуадрадо се присъединиха към играчите, които са играли на пет поредни Световни първенства. 

- Килиан Мбапе стана едва вторият играч с хеттрик на Мондиал. Мбапе вкара хеттрик във финала срещу Аржентина, а преди него това беше правил само англичанина Джеф Хърс. Мбапе вкара и при дузпите, но статистиката попаденията се броят само в редовно време и продълженията на срещите. 

- Домакинът Катар, който и дебютира на Световно първенство се превърна в най-слабия домакин на Мондиал и едва вторият, който отпада в груповата фаза след ЮАР 2010. Катар става и първият домакин, който не записа нито една точка, а головата разлика на отбора беше 1:7.

- Килиан Мбапе стана играчът разписвал се най-много на финали на Световно до момента общо 4 пъти в два финала.

- Двубоят от четвъртфиналите между Нидерландия и Аржентина се превърна в мача с най-много жълти картони в историята на Световни първенства - общо 17 - 8 за Нидерландия и 9 за Аржентина.

- Мехди Тареми от Иран вкара най-късния гол в редовно време на Световни първенства. Иранецът се разписа от дузпа за крайното 2:6 от Англия в груповата фаза в 13-та минута от продължението на двубоя.