Ботев Пловдив най-после излезе с позиция след излезлите информации, че може да напуснат Колежа заради неразбирателство с Община Пловдив.   От клуба пишат, че „категорично опровергават“ тази информация и са в прекрасни отношения с Община Пловдив.

Нещо повече  те хвърлят вината за създалия се скандал на медиите и плашат с цензура, като ограничат  акредитациите за следващия сезон.

Всеки един, който е наясно с „медийната политика“ на Ботев Пловдив, знае, че въпросните информации тръгнаха от сайтове, които са близки до ръководството на тима. Там неведнъж са излизали информации, които са се опитвали да помагат на клуба при възникнали скандали. Това е ставало, както при напрежението сред феновете, така и след огромните скандали с Въльо и останалите от въоръженото ОПГ.

Нещо повече – водещият спортен сайт Спортал, където излизат винаги първи с коментари на ръководството на тима и собственика, бяха потърсили изпълнителния директор Алексей Киричек.  В публикацията от тази сутрин пишеше  че „нито отрича, нито потвърждава“ новината, че Ботев може да напусне Колежа, а пази „мълчание“.

След тази категорична позиция на клуба, въпросът е защо Киричек не я отрекъл на момента? Може би защото са видели, че общественото мнение се настройва срещу ръководството заради фишеците, че може да напуснат Колежа.

Така те сочат с пръст медиите и журналистите за виновници, а всъщност е повече от ясно, че определени групи в клуба стоят зад информациите с опит да извиват ръцете на Община Пловдив.

Накрая „виновниците“ с ограничени акредитации вероятно няма да са сайтовете пуснали новината за напускането на Колежа, а медиите, които са критични към неадекватните действия на ръководството на „канарчетата“. По този начин ще бягат и от неудобните въпроси, и "неудобните кадри", които биха могли да бъдат заснети на стадиона. 

Мозъчният тръст на Зинагаревич вади Ботев от Колежа – сърдили се на кметаОтчаяният опит на ръководството на отбора да граби незаконно общинска собственост удари дъното

Ето и цялата позиция на Ботев:

Уважаеми ботевисти,

Обръщаме се към вас, за да опровергаем категорично поредната серия от злонамерени и неверни публикации, завладели публичното пространство в навечерието на най-важния мач за клуба ни през този сезон.

Искаме категорично да подчертаем, че ПФК „Ботев“ няма никакво намерение да напуска стадион „Христо Ботев“.

Също така държим да отбележим, че комуникацията и взаимодействието на ръководството на ПФК „Ботев“ с Община Пловдив е на изключително добро ниво, като се радваме на взаимно уважение и разбирателство.

С оглед създалите се негативизъм и напрежение преди финала за Купата на България, ПФК „Ботев“ реши да преразгледа акредитациите за медийно отразяване през следващия състезателен сезон.

С уважение,

Ръководството на ПФК „Ботев“