Мария Илиева от търновското село Куцина, вдовица на убития преди 8 години Йордан Йорданов-Лудия,  категорично отказа да се яви отново пред детектор на лъжата за да бъде разпитана какво знае за смърта на бившия й съпруг. Тя настоява, че заедно със сегашния й съпруг Малкълм Райс са невинни по случая. Това заяви самата Мария пред TrafficNews при поредния опит на екипа ни да се срещне и разговаря с нея. 
 
Като виновник за убийството в затвора лежи едноръкият музикант Владимир Илиев, който твърди, че е делото срещу него е претупано и настоява за повторно разглеждане. Според него, Данчо Лудия е станал жертва на любовен триъгълник с участието на настоящия мъж на Мария -британеца Малкълм Райс, който е физическият извършител на престъплението.
 
Самият англичанин и сегашната му жена направиха признания, че са организирали покушението над Йорданов след като през декември миналата година се явиха на полиграф заради повторно разследване на търновски криминалисти. След това обаче те се отказаха от показанията си и отново настояват, че нямат нищо общо със смъртта на Данчо Лудия. 
 
„Невинна съм и аз, и съпругът ми Малкълм!, заяви по телефона пред Trafficnews Мария в отговор на въпрос  дали спи спокойно и с чиста съвест. И отправи заплахи към екипа ни, ако не я остави на мира.
 
Вижте целия разговор с Мария, която в момента е в Куцина след като преди време замина за Великобритания заедно със съпруга си Малкълм. 
 
  
Междувременно музикантът Владимир Илиев заяви от затвора в Троян. че не желае да се възползва от възможността да помоли за предсрочно излизане от затвора, защото е невинен и настоява за възобновяване на процеса.
 
Той написа също писма до президента Румен Радев, главния прокурор Сотир Цацаров, премиера Бойко Борисов и омбудсмана Мая Манолова с молба да му помогнат истината да възтържествува и истинските убийци да заемат мястото му в затвора.
 
Адвокатите на Владо пък поискаха да върнат делото за преразглеждане заради самопризнанията на Мария и Малкълм , че чужденецът е нанесъл фаталните удари, довели до смъртта на Йорданов.
 
Британецът въртял тайно любов с Илиева, която го молела да я отърве от Данчо Лудия, който системно пребивал и тормозел,  разказа пред TrafficNews  от килията Владо.
 
Търновските магистрати отказаха ново разглеждане на случая, но оставиха вратичка, че това становище не е окончателно и може да се обжалва пред ВКП. Защитата на музиканта вече го направи и очаква решението.