Продължават опитите за съставяне на правителство. След проведената среща с ДПС, от ГЕРБ-СДС и БСП седнаха на масата за преговори. 

"Нашата управленска програма е представяна многократно. Ние винаги сме се стремели да предложим такава програма, която да може да бъде реализирана. Вярно не е в екселска таблица, но е ясно разписана с цели, които да бъдат постигнати с оглед на мнозинство, което да я реализира", заяви Десислава Атанасова. 

"Предлагам в конструктивен тон да започнем да обсъждаме най-съществените теми, които са платформа за споделяне на отговорност, на което и да е управление", допълни тя.

Кристиян Вигенин от БСП заяви, че са се отзовали на срещата, защото трябва да се води диалог.

"Това е наша политика от няколко парламента насам и се опитвахме да сме конструктивни в този процес. Трябва да отбележим, че от наша гледна точка, структурирането на този процес не се прави по най-добрия начин", подчерта той. 

"Малко по-рано вие ни изпратихте една екселска таблица с програма, която е възможно да не е на ГЕРБ, така че ние не сме в състояние да обсъждаме това, което вие предлагате като политики, но може да ви изслушаме", каза Вигенин.