Над 80 са сигналите за паднали дървета в Пловдив. Това съобщи на извънреден брифинг кметът на Пловдив Иван Тотев, предаде репортер на TNS.bg

10 екипи на пожарната са работели през цялата нощ. На отделни места няма ток заради скъсани проводници. На улица „Скопие” има провиснали тролейбусни жици, но комисия на място взима решение дали да ги премахне.

Автобусите по линия 44 са имали проблем с обръщането на колелото до новата сграда на ПУ, а тези по линия 16 рано сутринта не са могли да преминат по бул. "Дунав", но по-късно шосето е било разчистено. 

„Дървена ваканция за учениците няма да има, защото не се налага”, заяви кметът Тотев. Той каза, че до утре всички улици ще бъдат почистени. 

30 см е снежната покривка в Пловдив, а прогнозите са интензивния снеговалеж да спре около обяд, заяви за TNS.bg шефът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов. Той заяви, че за последните 15 часа в Пловдив е паднал повече сняг отколкото за 30 часа в София.

През цялата нощ булевардите и главните артерии са обработвани със сол и калциев хлорид , за да се предотврати заледяване. Цялата налична техника на „Чистота“ е по улиците. След като се обработят булевардите, снегорините ще влязат и във вътрешнокварталните улици. Стоянов обясни, че вече редица вътрешни улици в „Източен“, „Северен“ и „Централен“ са изчистени, а следобед ще се влезе и в другите райони.

440 служителки „ръчен труд“ обработват спирките от градския транспорт и тротоарите, а 100 снегорина и разпръсквачки чистят улиците.

7 роторни машини почистват тротоари и велоалеи по големите булеварди. Светофарите работят, с изключение на 4 секции, които в момента се ремонтират.

"Прави се оглед на Лаута и Цар-Симеоновата градина, защото всички знаем проблема с дърветата там", казаха от общината. 

Ток няма и на две улици в Коматево, защото се захранват от трафопост в Стамболийски. Токът е спрял и в Столипиново, защото след късо съединение е избухнал пожар в трафопост, предизвикан от котка. 

В момента под тепетата вода няма! Или поне в повечето квартали на града. Репортерска проверка установи, че вода тече само в район "Източен"

Оказа се, че EVN е спрял тока на една от станциите на В и К, а на дружеството му трябвало от половин до един час, за да възстанови помпите.

Междувременно в квартал Смирненски имаше и токов удар. Сигнали за токов удар и липса на вода имаме и от улица „Славееви гори в „Кючук Париж” и квартал „Мараша”. Липса на водоснабдяване има и в район „Тракия”.

TNS.bg