Продължават консултациите на президента Румен Радев с парламентарно представените партии. Първи днес на „Дондуков“ 2 пристигнаха представители на „Има такъв народ“.

„Вашата политическа партия вече се доказа като част от промяната на България. Вие показахте една нова и откровена политика, която назовава ясно проблемите. Убеден съм, че с опита особено от изминалата година, имате ясна представа за задачите и предизвикателствата пред едно ново управление и имате готовност да допринесете активно за тяхното решаване, Двете служебни правителства стабилизираха страната, но и показаха, че с общи усилия може да бъдат пренебрегнати различията“, заяви Румен Радев.

„Ще направим всичко, което е по нашите сили е да има стабилно правителство,  защото има много повече нужда, отколкото преди 3 месеца. Това, което винаги сме правили е да си спазваме думата. Ще продължим да бъдем такива, каквито сме. Без политическо лицемерие. Ще назоваваме нещата такива, каквито са. Ще бъдем предвидими и лоялни партньори, ако разбира се, колегите, с които водим преговори, също бъдат такива. В момента знаем, че трябва да се надмогне личното его. Трябва да се направят необходимите компромиси в името на голямата цел. Така или иначе моделът „ГЕРБ и ДПС” не е разграден.  Знаем, че е изключително важно да направим компромиси, и се надявам да има достатъчно здрав разум в останалите партии, които също казват, че искат да направят това“, заяви Тошко Йорданов.

Днес предстоят срещи с "Демократична България" и "Възраждане"