Кино, театър, цирк, велошествие или творческа работилница. Това са предложенията за развлечения на деца и родители в последния ден от Пролетната ваканция под тепетата.

Анимационни заглавия и игрални филми предлагат всички кино салони в Пловдив. За по-малките в последния ден на Пролетната ваканция изборът е между Кунг фу панда 3 и Barbie: Специален отряд.

За учениците в по-горен курс предложенията са две български заглавия и холивудска продукция. Става дума за „”11А”,  „Каръци” и Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта. 

„11 А“ е филм насочен към младата публика. Всъщност той прави приличен за българските стандарти бокс офис, най-вероятно благодарение на доста ученици, които са отишли да го гледат. Филмът е на режисьорът Михаела Комитова, която се е пробвала да направи българска версия на „Опасен ум“, но в доста по-семпъл и лековат вариант. 

„Каръци” донесе на създателя си Ивайло Христов няколко награди. Сюжетът е следният: Елена, Коко, Пацо и Гошо са ученици от горните класове на гимназията в малък град. Коко е влюбен в Елена. Момичето мечтае да стане певица. Тя с нетърпение очаква предстоящия концерт на известна рок група. Събитието разтърсва града, раждайки нови любови, разочарования и сложни взаимоотношения.

В Дома на техниката прожекциите от безплатния детски кинофестивал приключиха преди седмица, но от там също има предложение към децата. Те са поканени да направят цъфнало пролетно дръвче тази неделя от 11,30 часа в работилничка под наслов „Багрило”.

“Спокойствие, спокойствие и само спокойствие” казва Карлсон, който живее на покрива. Той кани малки и големи да се присъединят към неговия свят, пълен със смях и любов към необичайните неща от 10,30 часа на сцената на Кукления театър в Пловдив. Представлението е подходящо за деца от 5 години нагоре.

Може да отидете и на официалното откриване на Велосезон 2016-а в Пловдив. Не всеки ден се виждат министър и кмет да карат колела. Атракцията започва в 10,30 на площад  „Съединение”.

Следобедното предложение е за цирк. От 16 часа в ж.к. "Тракия" на манежа излизат герои от Междузвездни войни, които играят под едно шапито с анимационните любимци на децата – миньоните и Спонч Боб Квадратни гащи.

Ако до тук не сте си избрали подходящо място за посещение, не забравяйте, че днес е второто издание на стартиралата през миналата седмица безплатна туристическа обиколка , посветена на Капана - квартала на творческите индустрии. Разходката  цели да запозне с историята на мястото и неговото необикновено настроение. Тя ще започне в  11 часа от ул. „Златарска” 25, на ъгъла с ул. „Христо Дюкмеджиев”.

Още новини ТУК

TNS.bg