Учебната година в спортното училище в Пловдив бе открита, а на тържественото откриване присъстваха и кандидатът за общински съветник и спортен организатор Иван Запрянов, който е бил възпитаник на училището и европейският шампион по джудо Янислав Герчев. Сред официалните гости бяха и  най-великият ни гимнастик Йордан Йовчев и заместник-кметът по спорта Петър Зехтински.

След програмата Иван Запрянов и Янислав Герчев поздравиха младите надежди. Те им пожелаха много успехи и медали.

Кандидат-общинския съветник и шампионът по джудо останаха впечатлени от извършения ремонт на учебния корпус и общежитието.Но основен проблем остава все още състоянието на спортните  зали. Двамата посетиха залата по джудо, където в момента тече освежителен ремонт, изцяло поет от клуба, въпреки че ресурсите на клубовете стопанисващи залите, са доста ограничени.

Въпреки че Спортното училище е на държавна издръжка, залите продължават да са собственост на общината, която ги отдава на клубовете за стопанисване. Все още в залите са нужни доста средства за извършването на ремонтите, за да имат младите надежди условия за нормално протичане на тренировки.

Бившият ни национал по самбо Иван Запрянов пое ангажимента още следващата седмица да постави този въпрос за разглеждане пред спортната комисия в парламента. Двамата спортисти приветстваха и новината за решението на Общинския съвет да увековечат олимпийския шампион Милен Добрев, като кръстят спортната зала по вдигане на тежести на него.

Още новини може да видите ТУК

TrafficNews.bg