„Сред приоритетите на ДПС в Пловдив е да залагаме на младите и да върнем всички младежи, които избягаха в чужбина през годините”, заяви водачът на листата на Движението за права и свободи и кандидат-кмет за район на „Тракия” Ерол Садъков. Образованието е сред приоритетите в програмата на съветниците от ДПС. Синът на легендата на Локо Пловдив заяви, че за да се интегрират малцинствата в обществото е нужно от най-ранна възраст децата да посещават градини и училища.

 Октай Чалъшкан, който е кандидат за кмет на район „Източен” и 5-ти в листата за общински съветници обясни, че има хора в Столипиново, които завършват средно образование и същевременно не могат да си напишат името.

„Трябва не само да ходят на училище, но и да учат, за да са пълноценни граждани на това общество”, каза Чалъшкан. Това може да се случи само с разкриването на нови детски градини и училища в района, в който живеят 40 000 турци и други етноси.

Сред останалите приоритети на ДПС е достъпност до здравеопазване на всички жители в смесените райони, тъй като голяма част от тях нямат здравни осигуровки.

Инфраструктурата в Столипиново също е в плачевно състояние. Няма здрава улица, канализацията извира отвсякъде, липсва осветление, както и сигурност на живеещите там.

Ерол Садъков обясни, че трябва да се работи много за привличането на пари от европрограми за Столипиново, тъй като така може да се решат много от проблемите на квартала.

Втората в листата на ДПС за Общинския съвет Шанел Алиева се застъпи за повече достъпност на етносите в Пловдив до интеграционните политики в крайния източен квартал.

„На първо място да се осигури пълноценно и еднакво прилагане на социалните политики,образователната система и медицинските услуги,както и откриване на нови детски градини в проблемните квартали. Основна цел е всички деца да имат еднакъв старт в живота. Засилен и строг контрол върху качеството на образованието в училищата ,детските градини и ясли в целия градНа второ място интеграция и либерализъм  на всички етноси в смесените райони на Пловдив.”, заяви Шанел Алиева.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg