Какво му е лошото на яркото политическо лице? Със сигурност е по-добре от тъмното. То затова се отглежда и възпитава – да го разпознават всички и да му търсят сметка. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, попитан какъв премиер ще предложат, ако спечелят изборите на 27 октомври.

По думите му през последните години те са опитали всички – от ротация, през непартиен кандидат за премиер, до силни политически фигури.

"Трябва да се върнем към реалността. Първият с подкрепата на втория, третия или четвъртия, каквато е демократичната логика правят правителство", заяви той.

Дончев отрече ГЕРБ да е зависима от председателя на ДПС Делян Пеевски. Той обаче подчерта, че не е политически коректно да коментира конфликти в редиците на други партии. „Зависими сме от хората, които гласуват за нас, и всеки укор и препоръка са много важни за нас”, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

Образованието е ресорът, върху който от ГЕРБ-СДС ще наблегнат своите усилия в следващия мандат. „Ако искаме да имаме развита икономика, трябва да мислим дългосрочно и да „произвеждаме” качествени човешки ресурси”, подчерта депутатът. По думите му това трябва да е не просто политически,  а национален приоритет.