Управляващите оттеглят текста от Закона за държавния бюджет, който предизвика недоволството в МВР. Това съобщиха на брифинг пред журналисти вътрешният министър Румяна Бъчварова и председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.В понеделник започват разговори със синдикалните организации в МВР. 

"Днешният разговор е едно сближаване на позициите със синдикатите", коментира Бъчварова.

Постигнахме споразумение точките от 9 до 16 от проектозакона за държания бюджет да отпаднат. Това каза вътреният министър Румяна Бъчварова след днешния Съвет за социално партньорство в МВР. На срещата със синдикатите присъстваха и председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова и зам.-председателят на Народното събрания Димитър Главчев. Те са обещали на лидерите на синдикататите в МВР да оттеглят точките, заради които полицаите се вдигнаха на протест.

Следим какво ще се случи с протестите след днешното споразумение. Бих призовала всички служители на МВР да се държат като такива, ако решат да излязат на днешния разрешен протест, каза Бъчварова. Тя посочи, че текат проверки за поведението на полицаите по време на нерегламентираните протести и добави, че около 500 служители са подали заявление за напускане, след като бе обявен проектозакона за държавния бюджет.

Започваме разговори със синдикатите оше в началот на следващата седмица, за да видим как точно ще протече реформата в МВР, допълни Менда Стоянова.

Въпреки постигнатото споразумение протестът за днес остава, каза председателят на Синдикален алианс "Сигурност" в МВР Лукан Лазарски,. Той допълни , че макар обещанието да си е обещание сега чекат адействия.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg