ПП-ДБ нямат никакъв шанс да направят правителство. Този извод е направил Бойко Борисов след вчерашните преговори с някои от партиите в НС.

„От ГЕРБ-СДС сме единствените желаещи, които искаме да работят с тях. Имат последен шанс да се откажат от своята арогантност и неразбиране, няма как с 64 депутати да искат да управляват сами. Нови избори са катастрофа за България. Опциите са или едно стабилно управление между нас  и ПП-ДБ, или управление което е за 3 месеца, за да се приеме поне бюджета и тогава да идем на избори. С 69 депутати ние нямаме право да се държим нито като победители, нито да говорим от името на народа”, заяви Борисов.

Той заяви още, че нова лидерска среща между двете партии би имала смисъл само ако политиците преосмислят приоритетите си и узреят.

„Кабинет на малцинството с 60 дупутата е абсурдна идея. Ако от другите партии не участват в правителство и нямат хора, нямат никаква логика да подкрепят правителство на някой друг и поемат отговорност. Аз не предлагам порции или постове, а да поемем заедно отговорност”, каза лидерът на ГЕРБ.