Задържаните за търговия на гласове в Горна Оряховица трима ромски тартори ще прекарат деня на балотажа в ареста. След разследването на  TrafficNews  Мустафа Мустафов-Маджара, Тодор и Абдула са задържани за 72 часа и срещу тях е започнало дело. 

Пред скрита камера и подставени лица те обясниха как действа схемата за купуване на избиратели. Стана ясно, че спазарените гласоподаватели получават половината сума преди да влязат в секцията, а след като снимат попълнената според указанията бюлетина и я пуснат, отвън им дават и останалата част. 

Преди да бъдат задържани от полицията тримата изборни търговци бяха потърсени от екипа ни отново за коментар. Маджара, Тодор и Абдула категорично се отрекоха от всичко казано пред скритата камера. Ето какво обясниха те пред Тина Ивайлова в репортажа, показан в предаването „Неделята на NOVA”  днес.

Изборният ден в Горна Оряховица преминава при засилено полицейско присъствие. В деня за размисъл преди балотажа бяха връчени предупредителни протоколи на 10 души, сред които и Атанас Атанасов-Ахмедския, бивш общински съветник. Жалбата е по сигнал на симпатизанти на партия, чийто кандидат стигна до втория тур. Ромски тартори и местни бизнесмени са останалите, които бяха привикани на разпит заради сигнали, че участват в купуване на гласове.

Веднага след края на изборния ден TrafficNews ще разкрие кой е кандидатът за кмет в Горна Оряховица, за когото са пазарували гласове тримата арестувани тартори.

Очаквайте разкритията за опита да бъде купен вотът в Горна Оряховица!

 

Бизнесмени и ромски тартори разпитвани в полицията за купен вот в Горна ОряховицаСобственик на шивашка фабрика и бивш общински съветник с предупредителни протоколи, след арестите на трима търговци на гласове заради разследване на TrafficNews