Пострадалият доброволец Светослав Димитров от Свиленград, който помагаше при гасенето на пожарите в Сакар, вече е в стабилно състояние, научи TrafficNews. 19-годишният младеж получи сериозни изгаряния при гасителните действия на 15 юли, като имаше 75% изгаряния по цялото тяло.

Припомняме, че момчето падна от цистерна на колесен трактор при преминаване на машината през задимен и с намалена видимост участък към село Райкова могила в местността Каламишко дере. Тялото му беше открито силно обгоряло от водача на трактора в близост до машината.

19-годишният Светослав е в стабилно състояние, като все още се намира в клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия, съобщиха от УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.

От болничното заведение заявиха, че процедурите по възстановяването на пациента ще продължат дълго.

Добавят, че Светослав е бил в съзнание от самото начало, но на няколко пъти състоянието му се е влошавало. Благодарение на усилията на медиците обаче той успява да бъде стабилизиран.

Светослав Димитров е млад футболен треньор от школата на Свиленград. Дни преди инцидента Светослав разбира, че е изпълнил една от мечтите си, а именно да бъде приет за студент в Националната спортна академия - треньорски профил.