Завършват ринга на Околовръстното на Пловдив! Утре правят първата копка на новия лъч

От АПИ започват първия лот на Югоизточния обход на Пловдив

24.09.2024 17:31 2656 0
Завършват ринга на Околовръстното на Пловдив! Утре правят първата копка на новия лъч

Доизграждането на Югоизточния обход на Пловдив започва утре, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.  Символичната първа копка ще бъде направена за изграждане на участък от около 100 метра при кръстовището за село Ягодово, за който има издадено разрешение за строеж. На събитието ще присъстват председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура“ инж. Йордан Вълчев, представители на областната администрация и на община Пловдив, на строителя, на надзора и други.

Трасето, което е продължение на път II-56 в участъка от пътен възел Скобелева майка при 98-ми км до изграденото кръгово кръстовище на 14-ти км от път II-86 и Асеновградско шосе, е с дължина приблизително 5 км. С изграждането на отсечката транзитният трафик, идващ от АМ "Тракия“ и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив – Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от областния град. Инвестицията е за над 41 млн. лв. и средствата са от републиканския бюджет.

Строителството за доизграждане на обходния път започва на около 400 м след пътен възел "Скобелева майка“, ще продължава почти успоредно на железопътната линия и ще завършва при кръговото кръстовище на път II-86 Пловдив – Асеновград, който участък бе удвоен през 2019 г. Новата скоростна отсечка ще е с габарит Г20 - с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети. Ще бъде изграден и надлез над жп линията Пловдив – Димитровград, с дължина 86 м.

Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ "Тракия“ и АМ "Марица“, а оттам до ГКПП "Капитан Андреево“, като облекчи натовареното движение в град Пловдив.

Срокът на строителните работи е 18 месеца. Изпълнител е "ТРЕЙС ГРУП ХОЛД“ АД. Стойността на договора е 41 430 000,58 лв. с ДДС. Строителният надзор е възложен на "ПЛАН ИНВЕСТ ПЛОВДИВ“ ЕООД. Техният договор е за 576 000 лв. с ДДС.

Насрочиха първата копка на Югоизточния обход на Пловдив, трасето ще е готово до 18 месецаКметът Костадин Димитров и министър Виолета Коритарова-Касабова дават старт на проекта

Кметът на среща с АПИ за новия лъч на Околовръстното, чертаят по-бързото му стартиране

Отново: Преработват проекта за новия лъч на Околовръстното на Пловдив

Най-после! Скоро правят първа копка на новия лъч на Околовръстното на Пловдив

Новият лъч на Околовръстното ще е с 4 лота, започват с кръстовището край Ягодово

 

 

 

 

Изпрати новина