Протестиращи пловдивчани за втори път се събраха пред „Пълмед“, за да изразят несъгласие срещу новоизграждащия се паркинг пред болницата, предава репортер на TrafficNews.  Исканията на хората остават същите – паркингът става или общински, или се спира изграждането му.

„Искаме този договор да бъде прекратен и ако изобщо е възможно, да се изгради паркинг по архитектурна и законова възможност. Той да бъде временен и общински дори и да е платен.“, заяви организаторът на протеста Елица Чакмакова.

Тя е категорична, че докато не се реши проблема, няма да се спре с протестите.

„Инициирали сме създаване на гражданска инициатива. Ще продължаваме по този път.“, допълни тя.

За начало на мирното шествие отново беше сградата на ХЕИ, а протестиращите граждани се отправиха и към бул. „Пещерско шосе“. Няколко пъти те блокираха движението по него, което доведе до задръстване. Транспаранти с думите „Не на частния паркинг! Да на разширяването на бул. „Пещерско шосе“, „Да на зелените площи“ и „Достъпни паркоместа за всички“ също не липсваха.

Припомняме, че Община Пловдив и фирма „Булфарма“ са сключили договор за 10 години за наем на парцела пред болницата. Лечебното заведение иска да изгради паркинг, който да се използва за нуждите на пациентите и служителите, тъй като досегашният такъв е недостатъчен.

Решението за изграждането му обаче не бе прието от жителите и районния кмет на Западен Тони Стойчева. Това доведе до решението на ръководството на болницата да заведе дело срещу нея за клевета.

"По повод внушенията на г-жа Стойчева, че "паркингьт се изгражда незаконно и на базата на корупционно решение", УМБАЛ „Пълмед" И „Булфарма" ще заведат дела срещу нея за уронване имиджа и репутацията на лечебното заведение и инвеститора, както и иск за нанесени имуществени и неимуществени вреди във връзка със забавяне на процеса по подготовка за изграждането на паркинга.", категорични са от „Пълмед“.

Пловдивчани на протест срещу нов паркинг на Пълмед, искат да ползват част от него и теКметът на Западен твърди, че паркингът ще пречи на разширението на Пещерско шосе, документите показват друго

„Аз съм против паркинг за болните” или как Тони Стойчева се озова на огромен билборд в СмирненскиПловдивчани искат половината от паркинга да се изпозлва от тях