Зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова, кметът на Пловдив Иван Тотев, председателят на Общински съвет Савина Петкова, д-р Мария Георгиева – директор на „Център за асистирана репродукция“, проф. д-р Атанас Щерев – национален консултант по асистирана репродукция, д-р Здравко Минев – председател на Българска асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве ще бъдат сред официалните гости на Деня на репродуктивното здраве. Както TrafficNews.bg вече съобщи, 14-ото издание на форума ще се проведе на 8 юни от 11 ч. в хотел „Рамада Тримонциум“ Пловдив.

Организатори са сдружение "Зачатие", а мотото тази година е "С поглед към теб". Основната тема на събитието е поставянето на пациента в центъра на репродуктивната медицина, с поглед към рисковете и безопасността на ин витро процедурите, човешкият фактор в лечението на стерилитет.

Участие са потвърдили 12 от най-големите клиники по репродуктивна медицина в страната. В информационната сесия техни специалисти ще коментират необходимостта от навременна профилактика и превенция на репродуктивните заболявания, ще поставят в центъра на вниманието грижата за здравето на пациентите по време на лечението на стерилитет, ще представят авангардните методи и постижения в асистираната репродукция.

Експо-алеята на клиниките ще даде възможност на посетителите да общуват пряко с най-известните специалисти от цялата страна, да получат безплатни консултации по своите проблеми, да разберат какви са условията и възможностите за лечение, предлагани от различните клиники.

Петима от посетителите на Деня на репродуктивното здраве ще получат от сдружение "Зачатие" ваучери за финансово подпомагане на лечение на стойност 500 лв. всеки, като получателите ще бъдат изтеглени с жребий при закриването на събитието.

Входът е свободен.

Най-добрите специалисти по репродуктивна медицина консултират безплатно в ПловдивАкцент тази година ще бъде превенцията