Подмениха настилката на детска площадка в центъра на Пловдив, за която родители събираха подписка. Живеещите в района, които ежедневно посещават обекта с децата си се свързаха преди седмици с TrafficNews. Те разказаха, че в продължение на четири месеца са подавали сигнали до различни институции, но без особен резултат.

Добавиха, че са събрали над 200 подписа на родители, които настояваха да се положи дървесен чипс, тъй като при игра децата им често падат и се нараняват. Въпросната детска площадка се намира на бул. „Свобода” №28 в близост до прелеза на бул. "Копривщица".

Припомняме, че първоначално родителите искаха да се положи ударопоглъщаща настилка, тъй като в момента по думите им няма никаква, като подписката е била предадена в район „Централен”.

От там обаче им е отговорено, че теренът, в който са изградени съоръженията е зелена зона, поради което не може да се изпълни цяла стоманенобетонна плоча, която да се покрие с ударополагащата настилка. От районната администрация заявяват, че нормативната уредба позволява в зелените площи да се наспива екологично чист чипс, което отговаря на екологичните изисквания. Добавят, че са възложили на ОП „Градини и паркове” да подновят настилката.

По този повод тогава разговаряхме с директора на предприятието Антон Георгиев, който заяви, че кметът на района не е издал заповед за поставяне на нова настилка, а за редовно почистване на въпросната, като добави, че полагането на нова такава е само временно решение.

Въпреки това той заяви, че екипи на „Градини и паркове” ще инспектират терена на място и ще предприемат необходимите действия.

Родители с подписка в Пловдив! Настояват за подмяна на настилка на детска площадка в "Централен"Стотици родители твърдят, че децата им ежедневно са с наранявания