Още докато е бил в ареста, бившият полицай Венцислав Караджов неколкократно е заявявал, че той в затвора няма да лежи. Днес, в деня , в който ВКС окончателно потвърди доживотната му присъда, той показа, че е решен на всичко, за да изпълни заканата си. Преди 8 години той уби родителите си Божура и Цветан след спор за семейния имот. Последва дълъг съдебен процес, в който Караджов не спираше да твърди, че е невинен. Разследването обаче откри голям брой доказателства, както и сериозен мотив. Заради изтичане на процесуалните срокове за ареста му, преди година съдът промени мярката му за неотклонение и той бе освободен с проследяваща гривна. 

Опасенията бяха , че въпреки гривната, той може да се опита да напусне страната и да избяга от правосъдието, но това не се случи. Днес обаче Караджов изправи бившите си колеги от полицията пред огромно предизвикателство. Той отказа да напусне дома си за да бъде отведен в ареста от съдебна охрана и се барикадира в къщата на ул. "София", където бе и лобното място на родителите му. 

Първа за намеренията му разбрала адвокатката му Зоя Тошкова. Тя бе негов защитник от самото начало и направи всичко възможно, за да опровергае доказателствата срещу него. След като му съобщила за окончателното решение на ВКС , той й благодарил за положените усилия, но заявил категорично, че няма намерение да лежи невинен в затвора. "Говоря с него през 15 минути и се опитвам да го убедя да се предаде, но той е категоричен. На практика той няма какво да губи, тъй като има доживотна присъда" коментира адвокат Тошкова пред TrafficNews.

В момента целият район е блокиран от полицейски сили, като там има служители на две районни управления, жандармерия, а по-късно пристигнаха и подразделения на "баретите". Цари "затишие пред буря", не е ясно докога ще продължат преговорите и дали тази нощ полицията ще атакува къщата. 

На място има и психолози, които се опитват да накарат бившият полицай да промени решението си. Токът в къщата вероятно вече е прекъснат, което е стандартна процедура в такива случай. Не е ясно какво ще предприеме обаче Караджов, тъй като по време на процеса стана ясно, че той гледа и изучава филми за убийства , криминални сюжети, маниак е на тема оръжие и още тогава бе водил малкия си син да го учи да стреля. Психоекспертизите не бяха в негова полза. Стана ясно че по време на делото за имоти, което водел с родителите си , той им правел клипове, които записвал с папка с име "Гадове". 

По делото бяха разпитани огромен брой свидетели.  Разследването проследи целият професионален път и личен живот на Караджов.  Свидетелстваха бивши колеги на полицая, които го описаха като нагъл, арогантен, невъздържан, експанзивен, с високо самочувствие без покритие. Сред разпитаните е бивш началник на Второ районно, който е заяви, че „от него всичко може да се очаква”.

През миналата година Караджов се е разделил и със съпругата си, която е потърсила нов път за себе си и децата, въпреки, че по време на делото тя яростно го защитаваше. 

Не е ясно с какво оръжие разполага бившият полицай. Факт е , че пистолетът с който бяха застреляни родителите му , така и не бе открит. Евентуална атака би изложила на риск полицаите, които са включени в акцията. Караджов очевидно няма намерение да посегне сам на живота си, защото е имал време да го направи. От друга страна е коментирал пред адвоката си, че "след като искат да вкарат невинен в затвора, той може да си замине , като вземе още 2-3 невинни със себе си.

Дали действително би се опитал да го направи,можем само да гадаем. И да чакаме финала на тази трагична история.

Да се надяваме, че ще приключи без повече жертви.

След 7 години: Бившият полицай Караджов, убил родителите си, излиза под домашен арестДелото започва за втори път пред ВКС

Полицаят Караджов не иска шиканиране на делото за убийството на родителите си, пледира "невинен"Предстоят повторни разпити на свидетели, вещи лица и допълнителни справки

Експолицаят Венцислав Караджов се барикадира в Пловдив! Заявил, че жив няма да излезеДнес ВКС потвърди доживотната присъда на мъжа за убийството на родителите си

Тежковъоръжени полицаи отцепиха района на къщата на Караджов, той отказва да се предадеПолиция, пожарни и линейки са на ул. „София" в район „Западен", дойдоха и барети от столицата

 

 

 

 

"