Общинският съвет на Пловдив не прие предложението на кмета на район "Западен " Тони Стойчева да се прекрати договора с "Булфарма" за  терена пред болница "Пълмед". За развалянето на договора гласуваха  11 съветници, 10 бяха против , а 20 въздържали се. Дебатите продължиха близо 2 часа, като от една страна за предложението на Тони Стойчева се застъпиха съветниците от ППДБ и БСП. От друга общинските съветници от ГЕРБ, Браво Пловдив и Съединени за Пловдив поставиха редица въпроси относно мотивите на Тони Стойчева за прекратяването. Сред тях -  защо се прави чак сега при почти завършен паркинг, а също така дали общината има готовност да направи каквото и да е на имота или целта й е просто да се прекрати един договор. Основният дебат бе около това дали договорът при сключването си е бил законосъобразен, както и дали има законови основания за прекратяването му, които да доведат до съдебни искове. Изчетоха се позиции от страна на гражданската инициатива, която е срещу  паркинга , а думата няколко пъти взе Тони Стойчева, която заяви че с цялата си експертиза на адвокат гарантира, че при прекратяването на договора няма да има никакви правни последствия за Общината. 

Слави Георгиев заяви, че това предложение по своята същност е незаконосъобразно, защото Общински съвет не може да задължава или да възлага на кмета на общината да прекратява такъв тип договори. По думите му, Костадин Димитров без решение на Общински съвет може да прекрати този договор, когато реши. Той каза още, че досега кметът не се е  произнесъл по дадения казус , а е хубаво Общински съвет да знае неговата позиция. Съветникът припомни , че преди два дни градоначалникът и Тони Стойчева са откривали голяма шахматна дъска на Гребната база и е било логично двамата да си говорят за дадения казус. 

Основният дебат, който се разрази след частта за законосъобразност бе за бъдещето на "Пещерско шосе" като се зададоха множество въпроси дали Община Пловдив има готовност за това и кога може да стартира неговото разширение. Защото именно тук е ключът за разтрогване на договора за наема на паркинга. Зам.-кметът по строителство Тоши Пашов заяви, че е наложително Пещерско шосе, да бъде разширено час по- скоро, защото интензивното строителство ще увеличи още повече трафика по него. Той обаче смята , че е грешка да се пристъпи към разширението преди да се изпълни друго условие - продължението на бул. "Свобода" - от ул. "Царевец" до ул. "Рая" и кръстовището за "Прослав". По думите му, без него няма да има никаква алтернатива за придвижване в района, докато трае разширението на Пещерско шосе. Това на практика означава абсолютна транспортна блокада на район "Западен". Според зам.кмета при най- добро стечение на обстоятелствата и осигурено финансиране, това ще е възможно не по- рано от 3-4 години, за да започне разширението на "Пещерско шосе". В този смисъл развалянето на договора с "Пълмед" на база разширението на булеварда не е приложимо. 

Борислав Инчев от "Браво Пловдив" и Георги Колев от "Съединени за Пловдив" поставиха и друг проблем. А именно, че с този акт Община Пловдив ще покаже , че не е сигурен партньор и стопански субект, а развалянето на договора ще е сигнал към инвеститорите в града, че не може да се разчита на общината.

"Много е хубаво някой да изгради нещо и утре общината да му го вземе, за да си го ползва. Утре можем да направим и с друг обект така. Това обаче е лош сигнал към бизнеса, а община Пловдив трябва да е най-стабилният стопански субект на територията на града", заяви Георги Колев.

Борислав Инчев добави , че вчера е бил на място, за да се запознае с реализираните дейности, като по думите му паркингът е вече почти изграден и изрази мнение, че подобно предложение е трябвало да бъде внесено преди старта на строителните дейности, предвид , че този мандат е стартирал преди повече от 9 месеца. Той даде пример и че има подобен тип инвестиции и на други места. Така например КОЦ-  Пловдив са изградили сообствен паркинг на терен за бъдещо разширение на бул. "Александър Стамболийски", въпреки че лечебното заведение е общинско, живеещите наблизо нямат достъп за паркиране в него. 

„Аз съм против паркинг за болните” или как Тони Стойчева се озова на огромен билборд в СмирненскиПловдивчани искат половината от паркинга да се изпозлва от тях

Втори протест срещу новия паркинг на Пълмед, блокада на бул. „Пещерско шосе"Желанията им са той да е общински