Патрули на Общинска охрана ще засилен наблюдението на Сахат тепе и ще следят за нарушители. След поредната гаменска постъпка, при която непълнолетни драскаха по фасадата на Певческо дружество "Ангел Букорещлиев", диригентът на хора Илиан Тиганев е направил среща с директора на Общинското предприятие Димитър Палашев. "Той взе присърце проблемите и обеща в следобедните часове на всеки час патрул да се качва на тепето" коментира Тиганев. 

Сахат тепе от години е обект на посегателства от страна на вандали със спрейове и почти няма скала, която не е изрисувана. На хълма няма видеонаблюдение и затова драскачите необезпокоявано драскат по камъните. 

Преди дни ОП "Чистота"  демонстрира иновативният метод   чрез нанотехнология , с която ще бъдат почиствани драсканиците от скалите.  Нанотехнологията предоставя защита на повърхността, която позволява почистването на графита да се случи само с вода.

Тепето се почиства системно, но за съжаление заради липса на адекватна охрана, новите графити се появяват почти веднага. 

Сахат тепе - от любимо място на пловдивчани до запуснат хълмМоже би след реставрацията на Градската градина , е време граската управа да помисли и за Данов хълм

Непълнолетни гамени драскат по фасадата на Певческото дружество под Сахат тепе ВИДЕОЦелият хълм е нашарен с графити, но градската власт няма работещ механизъм, с който да залавя и наказва хулиганите