С тържествена церемония започва първия учебен ден в пловдивското училище „Паисий Хилендарски“. В двора на школото вече са се събрали десетки ученици, като гост на тържеството ще бъде кметът на Пловдив Здравко Димитров.

68 първокласници ще прекрачат училищния праг за пръв път в школото, по време на тържеството децата са подредени с дистанция един от друг. Голяма част от тях носят букети за своите учители.

На тържеството ще присъстват само първи, пети и осми клас, а останалите ученици ще бъдат в класните стаи. Учителите са с предпазни шлемове.

В Сценични кадри пък измерват температурата на всички ученици и родители преди да влязат в училищния двор и да станат част от тържеството за първия учебен ден. На него присъстват само осмокласниците с оглед на противоепидемичните мерки.

Зам.-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов и писателят Недялко Славов са гости на празника за първия учебен ден на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства.

Заедно, те ще поздравят осмокласниците, които прекрачват прага на училището за първи път.

Тържество има и за учениците в училище „Душо Хаджидеков“, там има десетки деца, които носят предпазни маски в училищния двор.