Огромно дърво се срути върху автомобил пред къщата на ул. "Лейди Странгфорд" 10 в Пловдив! По щастлива случайност автомобилът е единственият пострадал от сгромолясването на клоните. "Радваме се, че няма убито дете и ранени, защото тук постоянно на тротоара седят учениците от ПГО "Ана Май", ни написа читател на TrafficNews.bg.   
 
Естествено, както става обикновено, това си има и предистория:
 
"Първо ВиК не си закопаха ремонтните дейности - вече 2 месеца. После Кабелната DCC оставиха след себе си нахвърлени плочки без циментово лепило. Накрая камион бутна дървото, пречещо повече от 10 години на трафика на едрогабаритни превозни средства".
 
Така нашият читател описва причините за падането на дървото. И завършва иронично: "Сега да благодарим на ОП "Паркове и градини". 
 
Ние пък ще спестим на общинското предприятие епитетите, с които ги "дариха" пловдивчани, станали свидетели на случката. От тях освен всичко друго става ясно, че въпросното дърво отдавна се е знаело, че е изгнило и че трябва да се отреже. Може би някой ще се наеме да каже защо това не направено... Или може би ОП "Паркове и градини" са чакали този камион да им свърши работата?