Протестът, който се провежда традиционно всеки четвъртък в Пловдив, тази вечер няма разрешително. От Община Пловдив не са издали необходимите документи на организаторите, тъй като искането е входирано едва вчера, а според Закона за събранията, митингите и манифестациите се изисква 48 часа преди събитието и 72 часа, когато е шествие. 

"По тази причина сме изпратили отказ на организаторите", заяви за TrafficNews зам. кметът по сигурността Йордан Ставрев. Той уточни, че има издадено разрешение за шествие за 27 август. 

По тази причина, ако организаторите решат да проведат шествие и да блокират булеварди, то действията им ще бъдат незаконни. 

Междувременно стана ясно , че Отровното трио - Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков са пристигнали в Пловдив и вероятно ще поведат протеста тази вечер. 

Очаква се те поведат протеста по обичайния маршрут - площад "Съединение", Главната, Общината, Пощата, бул. "Цар Борис Трети", Тунела - Чифте баня. Голяма е вероятността протестът да направи отбивка към сградата на Областната дирекция на МВР на ул. "Княз Богориди". 

"Протестиращите нямат разрешение да блокират булеварди и ги призоваваме да не го правят.  Надявам се, ако има протест, той да бъде цивилизован" коментира директорът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев. 

Репортер на TrafficNews се свърза и с един от организаторите на протеста Асен Костов, за да разбере какви са плановете на протестиращите предвид отказа на общината, но той заяви, че е зает и в момента не може да говори. 

Вчера стана ясно, че на днешния митинг се очакват серия провокации и разпъване на палатки на оживени кръстовища. Дали те ще бъдат реализирани и каква ще бъде реакцията на граждани и полиция, предстои да разберем. 

Следете ни на страницата на TrafficNews въ Фейсбук, където излъчваме на живо и четете актуална информация в сайта!