Отложиха хода на делото за катастрофата в Кючука, причинена от Минко с поршето

След инцидента пострадаха случайно преминаващи хора

22.10.2024 17:30 1717 0
Отложиха хода на делото за катастрофата в Кючука, причинена от Минко с поршето

Отложиха хода на поредното заседание за жестоката катастрофа, причинена от  Минко Минков през 2021 година. Вследствие на удара джипът на мъжа напуснал пътното платно и се блъснал в дърво, което паднало върху преминаващи по тротоара трима пешеходци – семейство.  Припомняме, че по това производство има още един обвиняем шофьор от катастрофата Диян Христов, който също е участвал в ПТП-то.  Същият е с повдигнато обвинение за това, че на същата дата 14 ноември 2021 г., на същото кръстовище, при управление на МПС „Нисан Алмера“, като е нарушил правилата за движение по непредпазливост и при условията на независимо съпричиняване е причинил на пострадалата  травма .

През май месец  Районен съд- Пловдив потвърди споразумението, което 40-годишният Минко Минков си договори с държавното обвинение. Той търпи наказание от  6 месеца условна присъда с 3 години изпитателен срок и отнемане на шофьорската книжка за срок от 10 месеца. Обвиняемият Христов обаче не призна вината си и пожела след присъдата на Минко, делото да продължи с разпит на свидетели и вещи лица.

Днес обаче делото не тръгна , защото адвокатът на момчето не присъстваше в залата, поради здравословен проблем.  Така делото ще продължи на следваща дата.

Катастрофата стана на 14 ноември 2021 година в Кючука. По данни на TrafficNews джипът  е бил  собственост на пловдивската компания "Корект Инвест", но го карал Минко Минков. Той празнувал имения си ден с приятели вечерта преди инцидента, а купонът продължил до сутринта. След това тръгнал с две от гостенките си да се прибира. Скоростта, с която шофирал по ул. „Ст.Стамболов“ била доста над позволената, като на кръстовището с ул. „Славееви гори“ шофьорът на поршето настигнал движещ се пред него „Нисан“. Японският автомобил бил управляван от 18 годишен шофьор. След това поршето предприело изпреварване и когато почти се изравнило с нисана, заради препречване на пътя на поршето последвал удар между двете коли. Това се случило при маневра "ляв завой" на шофьора на нисана.

Вследствие на удара джипът на Минков напуснал пътното платно и се блъснал в дърво, което паднало върху преминаващи по тротоара трима пешеходци – семейство. Колата ударила второ дърво, което паднало върху паркиран лек автомобил БМВ, след което се блъснала в улична лампа и се спряла в тревната площ на градински парк. След произшествието водачът на лекия автомобил „Нисан“ е бил тестван за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, като пробите са отрицателни.

Минко обаче избягал от мястото на катастрофата, а двете дами, които били с него, останали там. По-късно  виновният шофьор се е явил в 5 РУ – Пловдив, придружен от баща си. Тестът му за кокаин е отчел положителен резултат, като по-късно кръвната проба потвърдила резултата.

Втори обвиняем по делото за мелето в Кючука, причинено от Минко с Поршето

Меле в Кючука: Порше се вряза в дърво и стълб, водачът е избягал, а трима са пострадали

Минко с поршето в Кючука празнувал до сутринта имен ден

Съдът потвърди условната присъда на катастрофиралия Минко с поршето, делото продължаваДругият обвиняем не призна вината си и съдебния процес ще протече с разпит на свидетели

 

Изпрати новина