Нито за ден не спират изцепките на групата мъже и жени, които са окупирали градинката на ул. „Капитан Райчо“. От рано сутрин до малките часове през нощта те са там и огласят пространството с викове и псувни, които обилно поливат с бира.

Не помагат сигналите до 112, които гражданите подават – дежурните полицаи от 4 РПУ се отзовават, разпръскват групичката, но те само привидно се разделят, за да се съберат отново на избраните пейки половин час по-късно.

Жителите на блока в съседство са се видели в чудо от непрестанните крясъци на вече познатите им Марго, Къната, Владо, Франко… познати до втръсване лица и имена за всички, които живеят наоколо. В топлите вечери дори отнякъде се бяха снабдили и с високоговорител, за да слушат музика.

„Дано да се развали малко времето, та да се разотидат“, коментират съседи. „И не стига, че трябва да търпим тия, ами непрекъснато идват и нови. По цял ден са по пейките - пият, викат, хвърлят… тоя парк на кочина заприлича. Даже сега и някакъв нов се показа, вечерно време идва при останалите да пие водка.“

Въпросният „новодошъл“ господин се представя за родом от Батак, но прекарал дълги години в София. Сега бил в Пловдив, защото го извикали да е охрана в казиното на Тримонциум. Разказва, че е неколкократен шампион по различни бойни изкуства и често влиза в пререкания и заплахи за побой с осмелили се да минат вечер през парка.

Така парк в центъра на града вместо да служи за отдих и почивка, е място, което пловдивчани трябва да избягват – заради неприятни миризми, боклуци или пияни хора, които са го припознали като свой.

The show must go on: Бездомниците от парка на „Капитан Райчо" се снабдиха и с парти колонаПолицаи признават, че нямат много механизми, с които да спрат сбирките им

Бездомници превзеха парк в центъра, пият и викат денонощноГражданите се притесняват да посещават парка