Близки и приятели на 34-годишния Ангел, диагностициран с остра миелоидна левкемия, подемат кампания за по-бързото събиране на средствата за неговото лечение. Необходими са 400 хиляди евро, с които в Германия ще му бъдат трансплантирани стволови клетки. В момента младият мъж започва втора химиотерапия.

Инициаторите на кампанията "Заедно за Ангел" изработиха десетки дарителски кутии, които ще бъдат разположени в заведения, ресторанти и други места, посещавани от пловдивчани. Близки и приятели на младия мъж се събраха и единодушно решиха да организират кампанията "Нощта на ангелите", която ще бъде по модел на "Нощ на музеите". Целта е в една нощ заведения, ресторанти, театри и други търговски обекти да се включат в общата кауза и в края на вечерта да отделят процент от оборотите си. Средствата ще бъдат насочени за лечението на 34-годишния пловдивчанин.

Подробности вижте в репортажа:

За по-бързото събиране на сумата за неговото лечение е разкрита каузата "Заедно за Ангел" в благотворителната платформа Helpkarma. До момента набраните средства там са около 130 хиляди евро.

Преди дни футболните отбори на „Ботев“ и „Берое“ заявиха своята подкрепа към Ангел, който е привърженик на жълто-черния тим. Играчите бяха облекли фланелки с надпис „Заедно за Ангел“, а събраната за лечението му сума е 4500 лева.