С кмета Здравко Димитров от три години работим по едни от най-тежките инфраструктура проблеми в Пловдив и региона. Над 110 млн. инвестираме в пътната инфраструктура в и около Пловдив само тази година. Над 200 млн. лв. са средствата във ВиК. Важна е оценката на хората. Това заяви в Пловдив зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Той припомни, че преди по-малко от месец правителството пое ангажимент за пълна рехабилитация на пътя от Юговското ханче през Лъки за Кръстова гора. Най-тежката част от 20 км убеден съм с божията помощ, с денонощната работа на строителите до 15 септември, какъвто ангажимент поех, ще успеем да рехабилитираме тези тежки километри. До края на годината и останалите 20, обеща Нанков.

По отношение за Мулдавския манастир той посочи, че ангажиментът е за изграждане на водопровод. В момента в община Асеновград се проучва градоустройствения план за водопровода. Той ще бъде финансиран от ВиК Пловдив. Има разработен проект, правим водопровода, впоследствие и пътя. Водопроводът ще струва 800 хил. лева, 2 млн. лв. ще бъде изграждането а изцяло нов път, заяви Нанков.

Пътя Пловдив-Асеновград, в момента стартирахме локалите. Стартирахме обществената поръчка за източния обход от 4 км от Скобелева майка до Асеновградско новото кръгово. Ще отпушим натовареното движение в пиковите часове. Водният цикъл върви чудесно. ВиК е обявил поръчка за големия колектор 80-те милиона, ще имаме подобряване на екологичните условия на съответно пречистване и извеждане на отпадните и дъждовните води в града, обобщи той и заяви, че е важна оценката на хората.

Зам.-министърът на регионалното развитие изрази подкрепата си към Бойко Борисов относно исканите промени.

Факт е, че системата, обществената, и всички онези потребности на обществото, а и на държавността изискват нов модел и по-справедлив подход към всички институции. Това е и очакването на българските граждани. По Конституция президентът трябва да бъде обединител на нацията. Не искам аз да бъда коментатор, но предполагам, че всички хора виждат какви са мотивите за подобни позиции. Служебно правителство, влизане на властта през задния вход... Това, което се предлага, е най-мъдрото, подкрепям предложението на премиера като лидер на ГЕРБ. Политикани много, политици много, държавниците са малко в България, отчете той.