Нараства напрежението в дупнишкото с.Самораново след посещение там на служебния министър на правосъдието Крум Зарков преди старта по изграждането на нов затвор за 400 лишени от свобода край селото, каза за БНР кметът Радко Цветков.

Местните хора са притеснени, че нито предишният правосъден министър Надежда Йорданова, нито Крум Зарков спазват поетото обещание преди да започне изграждането на затвора върху терен на бившето военно поделение от 115 декара с множество сгради трябва да бъдат осигурени средства за подмяната на ВиК мрежата в Самораново, иначе селото ще се изправи пред сериозен проблем и безводие - водата няма да стига нито за затворническия комплекс, нито за над 1000-та жители.

Служебният министър Крум Зарков не се е срещнал изобщо с кмета на Самораново Радко Цветков, нито с кмета инж.Методи Чимев или с общинската управа в Дупница. Което е много притеснително, каза кметът на Самораново

За 7 септември от кметството организират среща в Самораново, на която са поканени представители на заинтересовани инстанции и институции по изграждането на затворническия комплекс, за чийто старт беше обявена нова обществена поръчка за фирма изпълнител, а оферти могат да се подават до 12 септември. Средствата са по Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г.

Поръчката е за около 35 мил. лева