Дани Каназирева отговори на кмета Здравко Димитров, който заяви по-рано днес, че тя е спряла 9 млн. лева за Белодоробна болница. Зико каза, че са били осигурени 9 млн. лева за Белодробна и още 1,4 млн. лева за МБАЛ „Св. Мина”, но те били върнати в министерството.

Зико: Правителството на Борисов даде 9 млн. лева за Белодробна, но Каназирева ги спряКметът инспектира състоянието на лечебното заведение, което може да стане бежански център

„Кметът Здравко Димитров или не знае за какво става въпрос, или не знае какво говори.

В качеството ми на областен управител нито съм имала правомощия, нито който и да е областен управител има правомощия да спира или да отпуска милиони левове, за който и да е кмет. Искането си тогава, за 9 млн. лева, Здравко Димитров беше отправил през РЗИ до министъра на здравеопазването и такива средства никога не са внасяни, обсъждани, гласувани и отпускани от Министерски съвет с премиер Борисов.

Ясно е, че кметът търси виновник за състоянието на общинското здравеопазване, но по-добре да не намесва мен, а да се обърне към експертите си в общината”, заяви Каназирева.