„Бърлога” за бездомници- в това се превърнал парк пред блоково пространство на бул. „Дунав” в Пловдив.  На локацията между №12 и №14 всекидневно преминават множество живеещи в района, а майки и деца не могат да посещават съоръженията за игра, защото господата са разпънали своите вещи по пейките в парка. За това сигнализираха до TrafficNews читатели, които живеят в жилищата, намиращи се точно пред въпросната площадка.

Те са възмутени от поведението на тримата клошари и най-вече от липсата на мерки спрямо премахването им. По думите им те се притесняват за децата си, защото въпросните са окупирали мястото и често се държат неадекватно, след като употребяват наркотици. По техен разказ ужасът започнал преди около 10 дни, когато групата се преместила от друга локация. Мъжете разпънали в парка дюшеци и чаршафи и си полегнали, като раздумките им на висок глас продължават до късни часове, вероятно след употреба на някакви вещества.

Читателите ни твърдят, че дни наред от прозорците на апартаментите виждат как мъжете уринират по площадката и се изхождат на улицата без да е проблем за тях, а мирисът на урина стига дори до жилищните сгради. От няколко дни бездомниците са поставили и дюшек, на който нов член на групата поспива по цял ден.

Безсилието на живеещи на мястото ги кара да потърсят помощ от полицията и подават многобройни сигнали,  но по думите им, към този момент няма никаква промяна и това изключително много ги притеснява. Те са категорични, че не желаят всекидневно децата им да виждат дрогирани хора, които извършват санитарните си нужди на улицата и очакват резултат от подадените до МВР сигнали.