До няколко дни изцяло ремонтираният път Пловдив – Пазарджик ще бъде пуснат за движение, съобщи областният управител Дани Каназирева. Тя бе на инспекция заедно с шефа на Областно пътно управление Йордан Калев.

„Пътят не е ремонтиран о 1989 година, макар да е алтернативен път за магистралата. Беше с пукнатини и пропадания по целия участък. Общата дължина, като ремонтирано трасе е близо 15 км от пловдивска страна, а инвестицията е за 15 млн. лева”, каза Каназирева.

Шефът на Пътното заяви, че пътят  за Пазарджик е направен превантивно,  като са подобрени всички характеристики, мостове и пътни съоръжения. Сложени са няколко пластове асфалт, банкетите са направени, маркировката и пътните знаци са нови. Вертикална и хоризонтална сигнализация е изцяло нова за безопасност на пътя.

До 9 септември трябва да приключат всички дейности, като дотогава ще се сложат и манителните.   В момента по пътя се позволява преминаването на товарни коли, които да обслужват търговските обекти.

Дани Каназирева каза, че се работи и по другите важни проекти в Пловдив областта – Югоизточния обход, Хисарския надлез, пътят Карлово –Васил Левски, нов мост над Марица в Първомай.