Децата от 3 гр. „Калинки“ в ДГ „Космонавт“ в район „Северен“ представиха мило тържество за най-хубавия празник-8-ми март.С много вдъхновение и любов те рецитираха стихотворенията: „Чуваш ли, мамо“, „Теменужка“, „Нашата баба“, „Подарък за мама“ и „Мамо“.

С радост изпълниха песните: „Кокетка“, „Пролет в гората“, „Братче и сестриче“ и „Миличка Бабо“.

Интересна хореография направиха момчетата, които казвайки „За всички грижи досега, приеми от мен „Благодаря“, излязоха на импровизираната сцена с огромни червени сърца, изписани с вълшебната думичка „Благодаря“.

С признателност към своите майки и баби децата представиха танците: Танц за лалето и „Обич“.Момчета и момичета танцуваха по двойки с балони под формата на сърца.

„Поздравления за всички деца, които с талант и много емоции ни показаха колко много обичат своите майки и баби.Адмирации за дамите от педагогическия екип на ДГ „Космонавт“ и техния директор Десислава Тотева за това, че възпитават малчуганите в уважение и любов към празника на Жената, Майката, Бабата“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе гост на тържеството.В края на събитието той получи специален подарък-табела на ценностите на група „Калинка“ в детското заведение.Подобен бе връчен и на директора.

На мероприятието присъства и секретарят на район „Северен“ Стайко Танев.