Игор Йовичевич е новият треньор на Лудогорец, пише „Тема Спорт“! Предстои ръководството на клуба да официализира новината до часове. Хърватинът вече е в Разград и е договорил условията, при които ще поеме орлите. Той води със себе си цял щаб.

В сряда вечерта разградчани загубиха по категоричен начин от Славия Прага (0:2) и това слага край на експеримента със Захари Сираков, който бе временен треньор. Лудогорец пък се завръща към чуждестранните наставници след трима българи на поста – Ивайло Петев, Георги Дерменджиев и Захари Сираков.

Игор Йовичевич е роден на 30 ноември 1973 година в Загреб. Любимата му тактическа постройка е 4-1-4-1. За последно е бил начело на Ал Раед (Саудитска Арабия), откъдето си тръгва през лятото. Преди това води украинския гранд Шахтьор Донецк (юли 2022 – юли 2023 г.), както и колосът в родината си Динамо Загреб през 2020-а.

Новият треньор на тима може да дебютира още в неделя срещу Ботев Враца. Любопитно е, че двубоят реално ще се играе в Разград, въпреки че Лудогорец се води гост, а причината е ремонт на терена във Враца.