Само две торби с боклук събраха днес доброволци при почистването на парка зад хотел „Санкт Петербург“.  Събитието е организирано от инициативния комитет за опазването на парка, като организаторите обявиха, че родители на деца от съседното училище „Райна Княгиня“ ще се включат в акцията, като събрания боклук ще бъде изсипан пред сградата на кметството в "Северен". 

Малко преди акцията, обаче от „Чистота“ „осуетиха“ плановете на недоволните  като почистиха парка и не оставиха  боклуци, които да послужат за планираната демонстрация.

Около 40 служители на общинската фирма са участвали в почистването тази сутрин около 6 часа.

Според протестиращите това не решава проблема в района. Според тях част от парка е превърнат в строителна площадка заради изграждането на водния цикъл.  Редовно се трупат строителни материали на алеята на парка и се вдига голям прах.

Хората от квартала не мислят, че това е мястото за складиране и товарене на строителни материали.

Освен това изразиха недоволството си, че има шофьори, които са превзели парка и паркират автомобилите си там. Вече има и глобени за нарушенията. Те са сигнализирали общинския Инспекторат да дойдат на проверка.

Протестиращите решиха все пак да отидат пред кметството на район „Северен“, за да поговорят с представители на администрацията.