Община Пловдив спечели наградата за културно наследство за 2020 г. на Асоциацията на българските градове и региони. Отличието беше присъдено по време на церемония, на която се раздадоха VI-те годишни национални награди на Асоциацията. Основният критерий на журито за определя на призьорите бяха реализираните общински проекти с ясни и устойчиви резултати.

„Благодаря на Асоциацията на българските градове и региони за престижната награда. Радвам се, че сме отличени в силната конкуренция на другите общини и че огромният обем от работа за опазване и съхраняване на богатото ни културно наследство е оценена по достойнство“, заяви кметът Здравко Димитров. Той допълни, че добрите резултати са постигнати благодарение на високия професионализъм на експертите, работещи в тази насока и с чийто усилия градът се превърна в предпочитана културна дестинация.

Градоначалникът на Пловдив време и в ръководството на Асоциацията на българските градове и регион. Той бе избран за неин заместник-председател. Другите заместници, които XVI Общо събрание на Асоциацията гласува, са Димитър Николов – кмет на Бургас и Петър Паунов – кмет на Кюстендил. За председател на Асоциацията беше избран досегашният изпълнителен директор г-н Ергин Емин.