Випуск на Спортно училище „Васил Левски“ в Пловдив трогна до сълзи класния си ръководител. Бъдещите абитуриенти, които са прекарали значимите 8 години училищен живот заедно с нея, я изненадаха със специална покана, вдъхновена от родопския фолклор. 

Г-жа Жейна Мицева е нашата единствена класна. Откакто сме 5-ти клас, чак до завършването ни, тя не е сменила класа ни! Винаги е била до нас, подкрепяла ни е и ни е обичала като собствени деца“, мотивират решението си учениците.

Възпитаниците от 12А клас споделят, че винаги са я чувствали като втора майка, затова решили да изпратят училищните им спомени подобаващо. Те подготвили всичко до последния детайл, пазейки в тайна от г-жа Мицева какво са ѝ намислили. Така в заветния момент нейните ученици се наредили пред главния вход на спортното школо с опънат транспарант „Ще дойдете ли с нас на бала?“.

Класният им ръководител в този момент била подготвена от други ученици, че ще трябва да излезе на училищния двор. Изненадата обаче била подсилена от това, че очите на госпожата по история били завързани, тъй че да не вижда събралата е тълпа.

Когато г-жа Мицева излезе навън, професионални музиканти с каба гайди започнаха да свирят. Бяхме наели и снимачен екип, за да запечатаме момента. Класната ни се развълнува толкова много и започна да плаче. Не можехме да я успокоим близо час, но много се зарадва“, споделят още учениците пред TrafficNews.  

Това е най-малкото, което можем да направим за тези 8 години взаимни обич и подкрепа, смятат още бъдещите абитуриенти.

Вижте видео от вълнуващия момент, което дванадесетокласниците споделиха с TrafficNews: