Ваксинацията в Пловдив се движи със слаби темпове. Въпреки високите нива на заразяване и големият брой смъртни случаи, интересът към ваксинационната кампания не се засилва, показва проверка на TrafficNews в някои от големите ваксинационни центрове в града.

"От началото на деня са се ваксинирали 50 души, като най-предпочитаната ваксина е тази на "Пфайзер". Тя има своите предимства и затова взима превес над останалите ваксини" , заяви д-р Бечев от болница "Пълмед" . Той смята , че информационната кампания не е на ниво и това е една от причините за слабия интерес на гражданите. "Медиите често пускат неверни и непроверени информации за ваксините, с което се насажда страх у хората. Сега няма наплив за ваксинация, вместо да има 300-400 души опашка, защото се внушава на хората, че ще ги чипираме или умъртвим." "Линейките и Ковид - отделенията са пълни с хора, които не са се ваксинирали. Призовавам всички да се ваксинират, защото това е единственият начин да се справим с пандемията" коментира лекарят.

" В "Пълмед" вече се поставя трета доза от всяка ваксина. "Тези, които предпочитат да минат само с една доза, минват с ваксината на "Янсен"." Пловдивчанката Роза е избрала "Пфайзер", идва за поставяне на втора доза. "Смятам, че постъпвам отговорно, затова си поставям втора доза на "Пфайзер". Нямам друго съображения относно избора си. За първи път идвам в този ваксинационен пункт." - сподели Роза пред репортер на сайта.

Подобна е картината във ваксинационния център в Университетската болница и в РЗИ.

В същото време леглата в ковид отделенията на всички болници в Пловдив са заети, а натискът върху болниците се засилва.