От днес учениците от Пловдив и областта възстановяват присъственото си обучение. Директори, педагогически и непедагогически персонала вече са създали необходимата организация, съобщи за TrafficNews директорът на РУО Антоанета Пакова. Тестове пък имаме налични до средата на март.

Припомняме, че решението за приключване на обучението в ОРЕС бе взето, след като Кризисния щаб в Пловдив наблюдаваше положителна тенденция при заболеваемостта при деца.

Независимо от спада обаче има родители, които и към този момент подават заявления децата им да се обучават индивидуално в онлайн среда до края на епидемичната обстановка. Те са предимно за Пловдив, като в общините в областта броят им е значително по-малък, заяви Пакова.

Заради по-високата заболеваемост има карантинирани учители, които няма да успеят да посрещнат класовете си днес. Директорите обаче са намерили техни заместници, за да не се изпуснат занятия.

Директорът на РУО –Пловдив уведоми още, че План-приемът за новата учебна година, по който институцията работеше усилено през последните седмици, вече е приключил.

„Предложенията, които отправихме, бяха одобрени. Така през новата учебна година ще имаме със 7 паралелки повече, като с тях общият им брой ще стане 228. Откриваме и нови специалности в града и обастта“, поясни Пакова.

„Пътен строител“, „Охранителна техника и системи за сигурност“ и „Спедиция“ ще имат възможност да изучават учениците в съответно - Професионална гимназия по транспорт и строителни технологии-Пловдив, Професионална гимназия по железопътен транспорт в Карлово и СОУ „Христо Смирненски“ в Хисаря.