Изложба-ревю на тема „Античност и съвремие“ представиха учениците от Професионална гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“  на Римския стадион. Темата бе съобразена с локацията на събитието.

Моделите, които бяха представени  на ревюто, са създадени от възпитаници на гимназията с директор Михаил Казанджиев.Самите манекени, които дефилираха на своеобразната антична сцена, също са ученици в Професионална гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“, намираща се в район „Северен“.

Акцентът на модното събитие  бе гръцката мода.

Със своите умения и положени усилия в подготовката на моделите, учениците представиха нагледно наученото в търсени специалности на пазара на труда като „Производство на кожени изделия“, „Обувно производство“, „Шивачество“ и „Компютърно десениране“.Тениските, демонстрирани от манекените, бяха с термощампи и ръчно рисувани в часовете по изобразително изкуство.

Представена бе и изложба от картини и кожени изделия-портмонета и ключодържатели, изработени от  възпитаниците на гимназията през настоящата година.

„Изключително съм благодарна и горда от моите колеги за прекрасно свършената работа, както и на талантливите и неуморни деца от нашето училище“, каза Кремена Александрова-временно изпълняваща длъжността директор на ПГКИТ „Д-р Иван Богоров“.

Сред гостите на събитието бе заместник-кметът на район „Северен“ д-р Красимир Асенов.