Трогателна и нестандартна покана за бал отправиха випускници от Английската гимназия в Пловдив. С музика, шампанско, цветя и специално написана за повода поема, те успяха да трогнат до сълзи своята класна Мария Хаджигеоргиева. Подготовката за събитието отнела месеци, споделят зрелостниците от 12Е клас.

С помощта на своите преподаватели, абитуриентите заснели 20-минутно видео, в което запечатали спомени с любимата си учителка.

„Пресъздадохме ключови моменти от петте ни години заедно, снимахме с учители в и извън класната стая, брояхме до 12, рецитирахме любими стихотворния, включихме и снимки и видеа с мили спомени от училище. След дълго писане на сценарий, репетиции, снимки и видеобработка вплетохме всичко това в 20- минутен филм, който пуснахме на класната една понеделник вечер в едно от любимите й места в града - водолазния клуб, който често посещава”, разказват пред медията ни учениците.

Пред развълнуваната си класна те прочели и поема, написана за повода от тяхна съученичка. След като заедно изгледали филма, те получили съгласието ѝ да дойде с тях на бала.

„Тя винаги се е стремяла да ни възпита да бъдем креативни и мислещи млади хора. Целта ни беше да ѝ покажем, че е успяла. Благодарни сме безкрайно на госпожа Хаджигеоргиева за всички моменти прекарани заедно и за всичко, на което ни научи”, пишат креативните ѝ ученици.

Трогателен жест отправиха и ученици от брезовското училище СУ "Христо Смирненски". Абитуриентите успяха да развълнуват своята класна Сийка Съръколева с цветя и подаръци. За изненадата им помогнали други учители от школото. Това е първият випуск на г-жа Съръколева.

"Завързахме очите на класната с предпазна маска, купихме ѝ много подаръци, които ще ѝ останат вечен спомен. Госпожата беше много развълнувана и изненадана", разказват учениците.